Devlet ‘AL' diyor Bizde ALIYORUZ

 Devlet ‘AL

Özel Hastanelerdeki hasta giriş sistemi vatandaşı iki defa katkı payı ödemeye. Muayene olduktan sonra kontrole çağrılan hastaların büyük çoğunluğu ikinci defa katkı payı ödemek zorunda kalıyor. Bu uygulamaya bazı doktorlar bilerek adeta çanak tutarken. Yö

ŞAKA GİBİ BİR UYGULAMA 

 

Özel Hastaneler sistemline geçildiğinden bu yana sistemin bir türlü oturmamış olması en çok vatandaşların zarar görmesine yol açıyor. Sistem olumlu yönünden çok olumsuzluklarıyla hep gündemdeki yerini koruyor. Sistemden yararlanmak isteyen vatandaşlar mutlaka bir olumsuz uygulama ile karşı karşıya kalıyor. Tıpkı hasta kabulde ödenen katkı payının hastaya kontrol için çağrıldığında ikinci defa ödemek zorunda bırakıldığı gibi. Özel Derman Deri Hastalıkları Merkezinde benzer biçimde yaşanan olaydan sonra bir görevlinin konuyla ilgili ifadeleri “pes” dedirtti. 

 

DEVLET AL DİYOR BİZDE ALIYORUZ

Görevlinin anlattıklarına bakılırsa sistemin vatandaşa ekonomik yansıması bakımından olumlu yönlerinin yanısıra olumsuz yönlerinin çok daha fazla olduğu anlaşılıyor. İlgili doktorun 20 gün sonra kontrol için çağırdığı hastadan ikinci defa katkı payı istenmesiyle çıkan tartışma sonucunda hastanın telefonla hastane yetkilisi birisinden bilgi istemesi üzerine aslında bu uygulamanın diğer bazı uygulamalarda olduğu gibi hasta ile hastane yönetimini veya eczacıyı karşı karşıya getiren bir uygulama olduğunu söyledi. Başka hastanelerde sistem böyle çalışmazken, görevli “Bakanlık al diyor bizde alıyoruz” diye savunma yapması kafa karıştırdı. 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ